HOME > Chowhound > Site Talk >

search broken again

Robert Lauriston Dec 8, 2013 12:17 PM

Missing lots of stuff I know is in there. For example, searching for tosca octopus on the SF Bay Area board:

http://www.chow.com/search?q=tosca+oc...

does not find:

http://chowhound.chow.com/topics/8855...

  1. Click to Upload a photo (10 MB limit)
Delete
  1. Servorg RE: Robert Lauriston Dec 8, 2013 12:30 PM

    That's strange because it is the 3rd thread returned when I enter Tosca octopus in the search engine http://www.chow.com/search?q=Tosca+oc...

    Perhaps my capitalizing the t in Tosca kicked the right thread into view for some reason?

    1 Reply
    1. re: Servorg
      Robert Lauriston RE: Servorg Dec 8, 2013 02:09 PM

      Indeed, the issue is that all of a sudden the search is case-sensitive.

    2. greygarious RE: Robert Lauriston Dec 8, 2013 01:37 PM

      I just searched Home Cooking for "black garlic" and noticed that all of the results list "1 reply" but in fact, some have many and others, none. http://www.chow.com/search?q=%22black...

      2 Replies
      1. re: greygarious
        Dave MP RE: greygarious Dec 9, 2013 10:45 AM

        I am seeing some results with 1 reply, and some with zero replies. If you're still seeing issues here, can you let me know which threads specifically are being listed with the wrong count? I'm not seeing any problems right now.

        1. re: Dave MP
          greygarious RE: Dave MP Dec 9, 2013 01:29 PM

          Today, that same search that I linked to has correct numbers listed. Did the program take an overnight trip to Lourdes?

      2. Dave MP RE: Robert Lauriston Dec 9, 2013 10:45 AM

        I'm not able to replicate this. When I do the search that you've linked, I am seeing the thread in question show up in results.

        I'm also not seeing any problems currently with capitalization. Search should not be case-sensitive, and we can investigate why this might have been happening? But hopefully this is not something you are still seeing.

        2 Replies
        1. re: Dave MP
          Robert Lauriston RE: Dave MP Dec 9, 2013 10:48 AM

          Same search works today.

          1. re: Robert Lauriston
            greygarious RE: Robert Lauriston Dec 9, 2013 01:30 PM

            "It's a Festivus miracle!" - C. Kramer

        2. Melanie Wong RE: Robert Lauriston Dec 10, 2013 05:54 PM

          When I do this search, the default result for "all years" turns up nothing.
          http://www.chow.com/search?q=moses+sl...
          However, when I limit the date range to "past month", I get three hits. Searching for "past 12 months", I get one hit.

          Does not compute.

          4 Replies
          1. re: Melanie Wong
            Servorg RE: Melanie Wong Dec 10, 2013 06:13 PM

            Someone's sleeping at chow search central...and it's not Moses...

            1. re: Servorg
              Melanie Wong RE: Servorg Dec 13, 2013 12:51 PM

              Just tried again and this is still a problem today.

              1. re: Melanie Wong
                Dave MP RE: Melanie Wong Dec 13, 2013 02:37 PM

                Thanks for the heads up. I'm seeing this problem, and we'll be investigating.

                1. re: Dave MP
                  Melanie Wong RE: Dave MP Dec 17, 2013 03:21 PM

                  That specific search is fixed as of now.

          2. Melanie Wong RE: Robert Lauriston Dec 17, 2013 12:36 PM

            kathryn brought up another example on the Manhattan board, no results when searching for 9/11 memorial.
            http://www.chow.com/search?q=9%2F11+m...

            Searching via google turns up several threads on the Manhattan board with those terms,
            https://www.google.com/search?q=%229%...

            1 Reply
            1. re: Melanie Wong
              Dave MP RE: Melanie Wong Dec 17, 2013 04:14 PM

              Hi Melanie,

              I think the problem with your search is still due to a punctuation issue that hasn't been resolved. We are hopefully figuring out a solution to that soon.

              In the meantime, when I search for - 9 11 Memorial - I found quite a few responses, including some that had the slash in there. http://www.chow.com/search?q=9%2F11+m...

            2. h
              hyperbowler RE: Robert Lauriston Apr 28, 2014 10:21 PM

              Search broken again. Can't find titles of threads made in past week (e.g., search for "china" or "chinese" doesn't show up anything since Apr. 18th)

              http://www.chow.com/search?q=china&am...

              2 Replies
              1. re: hyperbowler
                d
                DeborahL RE: hyperbowler Apr 29, 2014 10:46 AM

                Hi hyperbowler.

                Thanks for the report; we'll look into it.

                1. re: hyperbowler
                  d
                  DeborahL RE: hyperbowler Apr 30, 2014 06:56 PM

                  Hi hyperbowler.

                  This should be fixed now! Thanks for letting us know.

                2. TheOffalo RE: Robert Lauriston May 12, 2014 08:57 PM

                  FYI - Searching "This Board" on the LA board for "CiBOTECA" (doesn't have to be capitalized that way) does not return this thread: http://chowhound.chow.com/topics/964023

                  However, searching "Entire Site" does.

                  28 Replies
                  1. re: TheOffalo
                    Melanie Wong RE: TheOffalo May 12, 2014 09:30 PM

                    I'm not getting results on board specific search for SF Bay Area right now for terms that have dozens and sometimes hundreds of mentions.

                    1. re: Melanie Wong
                      black_lab RE: Melanie Wong May 13, 2014 06:56 AM

                      Yep, search is fubar

                      1. re: Melanie Wong
                        h
                        hyperbowler RE: Melanie Wong May 13, 2014 08:50 AM

                        Has been for about a day (btw, Melanie, thanks for some suggestions on another thread... I missed them apparently because the search function was broken!).

                        1. re: hyperbowler
                          Melanie Wong RE: hyperbowler May 13, 2014 10:42 AM

                          Maybe someone is working on the search engine and it's offline. I can intermittently get results, then go back seconds later and nothing.

                        2. re: Melanie Wong
                          d
                          DeborahL RE: Melanie Wong May 13, 2014 10:10 AM

                          Hi Melanie.

                          Looks like board-specific searches are working again. If there's a specific search/term that still isn't working for you, let us know.

                          1. re: DeborahL
                            Melanie Wong RE: DeborahL May 13, 2014 10:37 AM

                            Tried it right now. No results for brunch san mateo.

                            http://www.chow.com/search?q=brunch+s...

                            ETA: here's the google result
                            https://www.google.com/search?q=%22sa...

                            1. re: Melanie Wong
                              d
                              DeborahL RE: Melanie Wong May 13, 2014 10:54 AM

                              I just got 84 results for brunch san mateo. Same thing when I click on your link. I've contacted our search person to see if they have any insight.

                              1. re: DeborahL
                                Melanie Wong RE: DeborahL May 13, 2014 10:55 AM

                                It comes and goes, as I noted above and which would explain Servorg's problem.

                                1. re: DeborahL
                                  Melanie Wong RE: DeborahL May 13, 2014 11:15 AM

                                  Here's a weird iteration. if I type san mateo brunch, I got nothing. Whereas, brunch as the first term works fine. I have repeated each five times in alternating succession.

                                  http://www.chow.com/search?q=san+mate...

                                  ETA: and clicking it again for the sixth time, the url above gives a result for the first time today, so maybe not an ordering problem.

                          2. re: TheOffalo
                            Servorg RE: TheOffalo May 13, 2014 06:59 AM

                            I did get it to show just searching the LA board by spelling it with all lower case letters: http://www.chow.com/search?q=cibo&amp...

                            1. re: TheOffalo
                              d
                              DeborahL RE: TheOffalo May 13, 2014 10:09 AM

                              Hi The Offalo.

                              We did some updates to search this morning in fact, and that search is now working:

                              http://www.chow.com/search?q=CiBOTECA...

                              Thanks for the report.

                              1. re: DeborahL
                                Servorg RE: DeborahL May 13, 2014 10:25 AM

                                Except your link doesn't show any results. Doh! (g)

                                1. re: Servorg
                                  d
                                  DeborahL RE: Servorg May 13, 2014 10:35 AM

                                  I just clicked the link and it's showing the thread you said you couldn't find on the LA board

                                   
                                  1. re: DeborahL
                                    Servorg RE: DeborahL May 13, 2014 10:40 AM

                                    I logged off and back on and then cleared history (I'm on a Mac at work with OSX) and it still isn't showing any results for that search term either via your link or clicking on the search icon again.

                                    Again I'm only finding the thread via search on the LA board if I put the search term "ciboteca" in all lower case letters.

                                  2. re: Servorg
                                    Melanie Wong RE: Servorg May 13, 2014 10:35 AM

                                    The link turns up one thread for me at this moment.

                                    1. re: Melanie Wong
                                      Servorg RE: Melanie Wong May 13, 2014 11:37 AM

                                      Just worked off the link provided by Deborah.

                                2. re: TheOffalo
                                  d
                                  DeborahL RE: TheOffalo May 13, 2014 12:29 PM

                                  We think search is back in order now. Let us know if you encounter any further issues.

                                  1. re: DeborahL
                                    TheOffalo RE: DeborahL May 30, 2014 08:23 PM

                                    Don't know if it's the same issue or not, but I cannot find a thread that I posted yesterday both in mobile Safari and in Firefox on a computer. This is the post in question: http://chowhound.chow.com/topics/977234. I am searching for the words "ramen" and "tsujita" (both of which appear multiple timed in my post) and sorting by recency and getting results back but not of my post.

                                    http://www.chow.com/search?q=ramen&am...

                                    http://www.chow.com/search?q=tsujita&...

                                    See attached pics.

                                     
                                     
                                    1. re: TheOffalo
                                      d
                                      DeborahL RE: TheOffalo Jun 2, 2014 10:22 AM

                                      Thanks for the report. We'll look into it.

                                      1. re: DeborahL
                                        TheOffalo RE: DeborahL Jun 3, 2014 01:31 AM

                                        Thanks. I've been trying the search every few days, and it's still happening for me.

                                        1. re: TheOffalo
                                          d
                                          DeborahL RE: TheOffalo Jun 4, 2014 05:29 PM

                                          Hi The Offalo.

                                          I'm seeing your thread in search results now, so looks to be all fixed. Let us know if you have any further issues.

                                          1. re: DeborahL
                                            TheOffalo RE: DeborahL Jun 4, 2014 05:47 PM

                                            Thanks. Was this a fix for the particular search terms or the LA board, or a more systemic fix? I only knew there was a problem because I knew what I posted, but the issue has left me wondering, as I've been doing research on the SF board, whether I am missing more relevant or recent posts in my search results. I wouldn't be able to tell in those cases if the search results are right or not.

                                            1. re: TheOffalo
                                              d
                                              DeborahL RE: TheOffalo Jun 4, 2014 05:56 PM

                                              It was a wider issue, and has been fixed sitewide.

                                              1. re: DeborahL
                                                TheOffalo RE: DeborahL Jul 8, 2014 09:05 PM

                                                I can't remember if I've asked this, but is there a delay for indexing for search results?

                                                This post was made about an hour ago: http://chowhound.chow.com/topics/981806

                                                Searching for "mariscos el faro" (no quotes), which is both in the title and body of the post, produces no results when limiting to the LA board (all years) per this URL: http://www.chow.com/search?q=mariscos...

                                                Removing the LA restriction produces two results from other boards: http://www.chow.com/search?q=mariscos...

                                                Is there a delay from when a post is made and when the contents appear in search results?

                                                1. re: TheOffalo
                                                  Jacquilynne RE: TheOffalo Jul 8, 2014 09:20 PM

                                                  There is. It's normally relatively short -- in the range of a few hours -- but sometimes it gets longer than a day and that's usually a sign that someone needs to give a server a love tap with a lug wrench.

                                                  1. re: Jacquilynne
                                                    TheOffalo RE: Jacquilynne Jul 8, 2014 09:46 PM

                                                    Thanks! I'll check tomorrow.

                                                    1. re: TheOffalo
                                                      d
                                                      DeborahL RE: TheOffalo Jul 9, 2014 10:44 AM

                                                      Hi TheOffalo.

                                                      I'm seeing your post in search results now.

                                                      1. re: DeborahL
                                                        TheOffalo RE: DeborahL Jul 9, 2014 11:23 AM

                                                        Thanks! I see it too.

                                3. Melanie Wong RE: Robert Lauriston Jul 10, 2014 11:47 PM

                                  Starting this afternoon, search engine returns no results via mobile or laptop (Firefox).

                                  Example and screen shot:
                                  http://www.chow.com/search?q=Campton+...

                                  On full site, the top results will show but when I scroll down beyond a Page's worth, the page refreshes to show no matches at all.

                                   
                                  4 Replies
                                  1. re: Melanie Wong
                                    Jacquilynne RE: Melanie Wong Jul 11, 2014 08:43 AM

                                    Are you still having that problem today? I'm not able to replicate it on either my desktop or my phone.

                                    1. re: Jacquilynne
                                      Melanie Wong RE: Jacquilynne Jul 11, 2014 09:46 AM

                                      The example search string above works fine on mobile now. I'm on the run and won't have a chance to check desktop till tonight.

                                      1. re: Melanie Wong
                                        d
                                        DeborahL RE: Melanie Wong Jul 11, 2014 01:01 PM

                                        Should be fixed in all cases--there was a database update run last night.

                                        1. re: DeborahL
                                          Melanie Wong RE: DeborahL Jul 11, 2014 08:04 PM

                                          Desktop version is working now and not bouncing out of control and disappearing search results. Indexing hasn't caught up to posts made 5+ hours ago.

                                  Show Hidden Posts