HOME > Chowhound > Site Talk >

Annoying Share Popup

a
annoyingpopup Jun 27, 2011 03:34 AM

I find this thing really annoying. It acts differently than most web pages and as such it attracts my attention when I really do not care about it at all. Adding an X to it to kill it would be a compromise to just removing it altogether.

 
  1. Click to Upload a photo (10 MB limit)
Delete
  1. k
    kpaxonite RE: annoyingpopup Jun 27, 2011 06:52 AM

    download adblock plus on firefox then block the image ... I block almost everything on this site because its so darn annoying and tacky

    1. Engineering RE: annoyingpopup Jun 27, 2011 09:19 AM

      That widget is actually supposed to hide itself if it would obstruct the main content down the center of the page (see pic below). Are you running Noscript or any other add-on that might prevent it from doing so? If not, there may be an issue with that combination of OS and browser that we can address.

       
      19 Replies
      1. re: Engineering
        a
        annoyingpopup RE: Engineering Jun 27, 2011 12:03 PM

        It does partially hide itself. Then the little red strip "follows the page" by staying halfway down the page. This is annoying because it acts differently than normal web pages. It is red and attracts my attention using the same mental facilities that notice moving objects.

        Please change its behavior to remain at the top of the page or add an option to turn it all the way off.

        Thanks.

        1. re: Engineering
          fmed RE: Engineering Jun 28, 2011 08:30 AM

          The slider does not fully retract in Firefox 5.0 /Mac OSX 10.6.7. I'm not running any script-blockers.

          1. re: fmed
            Engineering RE: fmed Jun 28, 2011 10:35 AM

            By "not fully retract[ed]", do you mean that more than the grey and red strip is visible after it retracts? (see the image I posted above)

            Moreover, is it covering any of the text/content on the page?

            If everything is working properly, neither should be happening.

            1. re: Engineering
              sunshine842 RE: Engineering Jun 28, 2011 02:00 PM

              BTW, Engineering (you'll pardon me if I now hear you answering with Scotty's voice) -- I have noticed of late that the share bar is *extraordinarily* slow to load, which sucks my memory and slows me down *a lot*.

              Something there you can tweak?

              1. re: sunshine842
                Engineering RE: sunshine842 Jun 28, 2011 02:54 PM

                (I'll try, but we're giving 'er all she's got, cap'n!)

                Joking aside, how slow is "extraordinarily" slow? If it's taking more than a few seconds that's extremely odd, and certainly not something we've been seeing on this end.

                1. re: Engineering
                  sunshine842 RE: Engineering Jun 28, 2011 03:52 PM

                  if I have more than one window open at a time, I have time to go get another cup of coffee and check the mail.

                  Reeeeeeaaallly slow.

                  1. re: sunshine842
                    Engineering RE: sunshine842 Jun 28, 2011 04:52 PM

                    Definitely not the intended behavior. I'll look into possible causes on our end. On your side, any noteworthy plugins or the like that could be affecting the behavior?

                    And in either case, are you experiencing this lag time only on your main computer, or on others as well?

                    1. re: Engineering
                      sunshine842 RE: Engineering Jun 28, 2011 11:16 PM

                      I'm running Firefox 4.0.1 (yes, I'll bump it to 5 one of these days) with AdBlockPlus. My machine is a long way from new, but I have a couple of other forums where I open multiple windows, but this is the only one that lags badly, which points to it coming from your end.

                      I'm a Luddite -- I only use one computer.

                      (on the good side, the share bar parks itself over there in the left-hand grey column and behaves itself)

                      1. re: sunshine842
                        sunshine842 RE: sunshine842 Jun 29, 2011 02:26 AM

                        upgraded to 5.0, and *so far* seems to be loading much faster....will post back if the lag continues.

                        1. re: sunshine842
                          Engineering RE: sunshine842 Jun 29, 2011 08:32 AM

                          Glad to hear that the update improved things for you, knock on wood. Still, very strange that you were experiencing that lag...

              2. re: Engineering
                fmed RE: Engineering Jun 29, 2011 11:03 PM

                (This is moot now since it is working fine today.) The red strip and all the icons were all left-aligned at the edge of the CH window. It covered up the text on the left side. It was as if the widget retracted, but left share icons behind.

                1. re: fmed
                  Engineering RE: fmed Jun 30, 2011 08:31 AM

                  Glad to hear that it's cleared up for you as well. Sounds like it may have been part of the weirdness from the ongoing upgrades. Let us know if you see the problem again.

              3. re: fmed
                t
                tzurriz RE: fmed Jun 28, 2011 03:55 PM

                I'm running Firefox 5.0 and adblock plus, and the share bar is blocking a fair bit of text on my screen.

                1. re: tzurriz
                  Samalicious RE: tzurriz Jun 28, 2011 03:58 PM

                  Explorer 8, WIndows 7, bar is flush left on the screen and nowhere near the text area.

                  1. re: tzurriz
                    Engineering RE: tzurriz Jun 28, 2011 04:56 PM

                    @tzurriz: strange, I just tried ran the same configuration without seeing that issue. I doubt that Adblock Plus is the cause. Could I please get your operating system and a screen shot of the problem?

                    1. re: Engineering
                      t
                      tzurriz RE: Engineering Jun 28, 2011 05:47 PM

                      I'd love to send you the screencap, but I don't see an email address for you anywhere. :)

                      Windows 7 home premium 64bit, Firefox 5.0, adblock plus. Let me know how to send you the snippet. :)

                      1. re: Engineering
                        t
                        tzurriz RE: Engineering Jun 28, 2011 08:21 PM

                        Whatever you did, thank you! It's all better on my end. :)

                        1. re: tzurriz
                          Engineering RE: tzurriz Jun 29, 2011 08:45 AM

                          To be honest I'm not sure whether or not we changed anything in the time between your two prior posts, but I'm glad it's cleared up. Thanks for reporting back!

                  2. re: Engineering
                    L.Nightshade RE: Engineering Jul 7, 2011 03:09 PM

                    I'm using chrome, and the pop up constantly covers text. Also, once it pops out it is difficult to get it to go back in. I waste a lot of time mousing around it to get it to pop back, or read around it.
                    I tried to do a screen shot of it covering the text, but it won't upload properly.

                  3. sunshine842 RE: annoyingpopup Jun 27, 2011 12:18 PM

                    this thread might give you some help -

                    http://chowhound.chow.com/topics/776173

                    Show Hidden Posts